Първоначално публикувано от mirchozo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
зацепване на ангренажен ремък
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от EwgeniKolew Покажи съобщениеДефакто тоя който ми казва че трябва да ги зацепи ме будалка така лиsigpic156 2.4 jtd 150hp.+++
Comment
-
Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщениеНе знам какво имаш предвид ,,да се зацепи,,. На ролките имаш бетези, по тях се прави центровка на ангренажа. Щом си го сменял и се движиш, нищо няма да ,,зацепваш,,. Явно иска да ти ги зацепи за някой лев 😉на разпределителните валоВи.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеНа 1,9 16 си има специален инструмент за зацепванена разпределителните валоВи.
sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++
Comment
-
Първоначално публикувано от EwgeniKolew Покажи съобщениеДефакто тоя който ми казва че трябва да ги зацепи ме будалка така ли
Абе я отиди на майстор,да не пускаш после тема ,,Търся нов двигател за 1.9,,SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеНа 1.9 има белези на вала и шайбата на разпределителния вал. На бензиновите шайбата на всмукателния вал е раздвижна, затова там се ползват задължително, може и без но с "чалъм" и то само ако си на 100% сигурен какво правиш.
Към колегата по-горе, търси пети по кода на мотора. Едно време като търсих излизаха за 1.8/2.0тс един модел, а за 1.4 и 1.6 излизаха 3модела. В краен случай си направи белези на петите с една права отвертка като предватително я докараш на гмт (без да вътриш коляновия вал наобратно разбира се), но така ще я зацепиш както си е била преди това.
http://instrumenti.net/Синхронизатор...meo-twin-spark
Comment
-
Първоначално публикувано от ggionkov Покажи съобщениеНевъзможно е щото ремъка се скъса преди да имам шанса да бележа каквото и да е било(опит за сваляне на демпферната шайба)а днес си взех главата от шлайф и мисля събота и неделя да се сглоби и да се пробва-вече поръчах ето тези за утре по куриер- в грешка ли съм - дано да не съм
http://instrumenti.net/Синхронизатор...meo-twin-spark
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Моя 1.6 ТС пък го зацепиха без пети, както и дизеляка от подписа до него и вече над година няма ядове ..., но не казвам, че трябва така да се прави
"Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г
Comment
Comment